Wie zijn wij?

Ledsflower.com is een website achter een klein groepje ontwikkelaars die proberen door anders te kijken naar de huidige techniek, deze te verbeteren.
Zo kwamen wij uit bij led verlichting en zijn wij ons hierin gaan specialiseren.
Na een aantal projecten voor overheidstoepassingen te hebben gedaan, bijvoorbeeld de leds in verschillende stoplichten en ondergrondse zuilen, zagen wij in de indoor tuinbouw sector een ongevuld gat in de markt.

Deze sector gebruikt voor assimilatie veelal nog de ouderwetse en energie slurpende gasontladingslampen. Op kleine schaal wordt ook led-kweekverlichting toe gepast op basis van bijvoorbeeld rood of paarse kleuren met blauw.

In de praktijk bleek dit geen efficiënte vorm omdat men de kleuren ‘te letterlijk’ nam en dit evenaarde lang de gasontladingslamp niet. Dit was voor ons een mooie uitdaging om een led-kweekverlichting te creëren welke wel de gasontladingslamp evenaart in lichtopbrengst en kleurtemperatuur, maar vele malen zuiniger om gaat met zijn energie.

Alleen door anders te kijken naar de huidige techniek kwamen wij erachter dat het wel degelijk zeer goed mogelijk is dit met leds te doen. Dit alles heeft geresulteerd in meerdere creaties in De Sunshine economic serie!